Kurssivalikoima

Apua ohituksiin, luento + 5 koulutuskertaa
Ensimmäiset kolme koulutuskertaa ovat viikon välein, ja kaksi viimeistä parin viikon välein. Tästä kurssista on hyötyä kaikenlaisesta ohitusongelmasta kärsiville! Ohitamme hallitusti tilattuja ohittajia, esim. koiria, ihmisiä ym. Harjoittelemme työkalun, jota käyttää jatkossa ohitustilanteissa. HUOM! Tähän uuteen ohituskurssiin sisältyy kirjalliset harjoitteluohjeet joka treenikerran välille kotiharjoittelun tueksi. 6 viikossa voidaan saavuttaa jo paljon, ja haluan antaa mahdollisimman hyvät lähtökohdat jatkaa kurssin jälkeen harjoituksia niin, että onnistutte tavoitteessanne!

Arkitottelevaisuutta ja aktivointia, luento + 9 koulutuskertaa
Tällä kurssilla harjoitellaan hyvää kontaktia koiran ja omistajan välillä, sekä muutamia peruskäskyjä kuten istumista, maahanmenoa ja luoksetuloa, paikallaoloa sekä seuraamista. Teemme vaihtelevia aktivointiharjoituksia ja myös tietoista rauhoittumista harjoitellaan. Kurssin tavoitteena on helpottaa omistajan ja koiran kanssakäymistä, ja tavoite voi olla joko esim. tokon harrastaminen ja jopa kilpailu, tai toimiva arkielämä koiran kanssa. Kurssi on tarkoitettu yli 5kk ikäisille koirille, eikä koiralta vaadita tullessaan mitään erityistä osaamista. Harjoittelemme positiivisen opettamisen keinoja ja opettelemme tehokkaan palkkaamisen taidon. Sosiaalistaminen muihin koiriin ja ihmisiin on myös keskeinen osa kurssia.

BH-kokeeseen valmentava kurssi, luento + 9 koulutuskertaa
Tällä kurssilla harjoitellaan BH- eli käyttäytymiskokeeseen kuuluvia tottelevaisuusliikkeitä sekä myös koiran kanssa liikkumista kaupunkiolosuhteissa. Harjoittelemme toisten koirien ja ihmisten tapaamisia ja ohittamisia läheltä ja kaukaa. Ennen kurssia koiralla tulisi olla hallinnassa muutamia perusasioita kuten istuminen, maahanmeno sekä seuraaminen.

Flyball, 10 koulutuskertaa
Flyball on mukava, leikkimielinen koiraharrastus, jota voi harrastaa lähes kaikki koirat joissa pallo herättää suuria tuntemuksia :)! Varsinaisessa suorituksessa koiran tehtävänä on hypätä itsenäisesti neljän suoraan linjaan asetetun hyppyesteen yli, laukaista käpälällä painamalla hyppyjen takana oleva flyballboxi, napata kiinni boxista lentävä tennispallo ja palata pallo suussa takaisin ohjaajan luo hypyt ylittäen. Leikkimielisissä flyball-kisoissa joukkueeseen kuuluu 4 koiraa, ja voittaja on se joukkue, missä koirat tyylipuhtaasti suorittavat esteet edestakaisin ja pallo tuodaan oikeaoppisesti ohjaajalle. Kurssilla harjoittelemme ensin pallon kiinniottamista boxista, sitten este kerrallaan pidennämme pallon hakumatkaa. Esteet ovat hyvin matalia eli pienikin koira voi osallistua. Tämä on superhauskaa!!

Ikääntyvän koiran kurssi, luento + 9 koulutuskertaa
Vanhakin koira oppii, tulkaa vaikka kokeilemaan! Tämä kurssi on tarkoitettu jo vähän iäkkäämmille koirasenioreille. Ala- tai yläikärajaa ei ole, ajatuksena on virkistää vanhenevan koiran muistia ja tuoda sen elämään pientä touhua :). Teemme koirien kanssa aktivointiharjoituksia koiran kunto ja ikä huomioiden, opetetaan muutamia kivoja temppuja ja kaivellaa muistista vanhoja oppeja. Tälle kurssille voi tulla siis kuka vaan vanhempi koira, teemme harjoitukset jokaiselle koiralle sopiviksi!

Kissojen aktivointikurssi, luento + 5 koulutuskertaa
Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille kissoille. Kurssi alkaa luennolla, jossa käsitellään lyhyesti kissan käyttäytymistä, aiheina mm. oikeanlainen ruokinta, aktivointi ja peruskäytöstapojen opettaminen. Harjoituskertoja on kuusi, ja niiden aikana opetellaan erilaisia aktivointimuotoja, kissan opettamisen perusteita, palkitsemista leluilla/ruokapalkalla, sekä joitakin hauskoja temppuja. Myös osallistujien toiveet otetaan huomioon ja harjoitellaan kullekin kissalle ja omistajalle hyödyllisiä oppeja. Kurssi pidetään sisätiloissa ja se soveltuu kaikille sellaisille kissoille, jotka sietävät toisia kissoja samassa huoneessa (kissat eivät ole keskenään tekemisissä vaan puuhailevat vain omistajan kanssa), sekä suostuvat olemaan valjaissa harjoituskerran ajan. Jopa hieman arkakin kissa voi reipastua kurssilla huomatessaan saavansa palkkioita ja kokiessaan olonsa turvalliseksi omistajan lähellä.

Kohteet ja korokkeet, 10 koulutuskertaa
Kurssilla opetellaan useita eri aktivointi- ja koulutustapoja, sekä opetetaan koiraa hallitsemaan vartaloaan paremmin. Kurssilla kehittyy keskittyminen, koiran tasapaino, todennäköisesti myös lihaksistokin. Koiran ohjaajalle tuodaan erilaisia keinoja aktivoida koiraa kotona, ja hoitaa koiran kuntoa oikeilla tavoilla. Käytämme apuna erilaisia kohdevälineitä kuten kosketuskeppi ja alusta, sekä korokkeina käytämme matalia mutta koiran kokoon nähden tarpeeksi suuria esineitä. Mielenkiintoinen ja hauska kurssi! Teleskooppi-kosketuskepit kuuluvat kurssin hintaan.

Koiratanssikurssi
Tämä Suomessa vielä suhteellisen uusi laji on sopiva kaikille koirille. Kurssilla opetellaan erilaisia temppuja, ja vahvistetaan perusliikkeitä (istuminen, maahanmeno, paikalle jääminen). Yhdistellään liikkeitä toisiinsa ja tehdään pieniä koreografioita. Otamme musiikinkin mukaan – temppuja ja liikesarjoja voi tehdä kurssilla ihan musiikin tahtiin sovitettuna tai sitten vaan musiikin soidessa taustalla. Kilpailusta innostuneiden kanssa voidaan aloittaa jo ohjelman suunnittelu. Koiratanssi tarjoaa kehittävää oppimista ja aivojumppaa jokaiselle koiralle, sillä temput ja liikkeet suunnitellaan jokaiselle koiralle sopivaksi.

Näyttelykoulutus, 5 koulutuskertaa
Tällä kurssilla harjoitellaan näyttelytaitoja: kehäkuviot, oikeanlainen esittäminen ja miten tuoda koiran parhaat puolet esiin. Koiraa totutetaan vieraisiin ihmisiin ja tuomarin käsittelyyn. Pienten rotujen kanssa harjoitellaan pöydällä oloa. Sekä aloittelijat, että harjoitusta kaipaavat kehäketutkin ovat tervetulleita! Kurssin aikana käydään läpi myös näyttelyn kulku ja käydään koiranäyttelyn tärkeimpiä seikkoja läpi (nauhat, luokat, ym.).

Pentukurssi, luento + 9 koulutuskertaa
Tämä kurssi on tarkoitettu n. 2-5kk ikäisille pennuille. Kurssilla keskitytään sosiaalisten taitojen sekä omistajan ja pennun välisen kontaktin kehittämiseen. Harjoittelemme pienelle pennulle tärkeitä taitoja, kuten oman kehon tuntemista, tasapainoa ja hyvää koordinaatiota. Perehdymme myös positiivisen opettamisen keinoihin, ja aloitamme joidenkin peruskäskyjen (istu, maahan, seiso) sekä luoksetulon harjoittelun. Teemme käsittely- ja rauhoittumisharjoituksia muun oppimisen ohella. Tehtävät vaihtelevat tunnin aikana usein, temppuradoista ohituksiin. Pennut näkevät ja kokevat koulutuksessa monenlaista uutta turvallisessa ympäristössä tottuen, uutta oppien ja myös hauskaa pitäen.

Tokon pohjataidot, luento + 9 koulutuskertaa
Tämä pohjataitokurssi käy kaikentasoisille tokoilijoille. Siellä prepataan hyviksi ja aina vaan paremmiksi ne tärkeimmät asiat, eli sivu, seuraaminen sekä hyvät nopeat yhdellä käskyllä toimivat asennot. Treenaamme eri alustoilla perusasioita ja vahvistetaan tällä tavoin koirien osaamista. Kurssilla prepataan myös koiran mielialaa, harjoitellaan palkkausta koirakolle parhaiten toimivaksi jne. Olipa siis minkä tasoinen koirakko tahansa, tämä kurssi käy varmasti kaikille! Suosittelen pohtaitokurssia tokoilusta kiinnostuneille ekaksi kurssiksi. Sinne voi tulla myös ne, jotka kenties eivät tahdo kisata/tokoilla varsinaisesti, mutta haluavat nuo tietyt perusjutut erityisen toimiviksi. Yleensä perusasioissa on aina joko vähän tai paljon kehitettävää, aina voi viilata! Tokon pohjataidot -kurssi on myös hyvä jatkokurssi Arkitottikselle.

Tokon ALO/AVO, luento + 9 koulutuskertaa
Tällä kurssilla harjoitellaan tokon alokasluokan ja avoimen luokan liikkeitä. Perustaidot on hyvä olla tämän kurssin alussa jo jollakin tavalla hallussa, lähinnä sivu, seuraaminen, ja katsekontakti. Asennot maahan, seiso ja istu, pitäisi olla jo koiralle tuttuja. Viemme harjoituksia pidemmälle lisäten häiriöitä, ja liikkeet suoritetaan tokon sääntöjen mukaisesti. Kontakti omistajaan on hyvä olla jo olemassa, mutta kurssilla harjoitellaan sitäkin. Alkuun käymme läpi alokasluokan liikkeet, ja niiden kehittyessä treenaamme myös avointa luokkaa. Mm. nouto ja kaukokäskyt tulevat kurssin aikana tutuiksi, samoin luoksetulon pysäytys. Tehokas palkkaaminen sekä kouluttamisen perustaidot kuuluvat tämänkin kurssin asioihin. Tavoitteena on, että tämän kurssin käytyään koirakko voisi halutessaan osallistua jo tokon alokasluokkaan.

Tokon VOI/EVL, luento + 9 koulutuskertaa
Tällä kurssilla harjoitellaan jo voittaja- ja erikoisvoittajaluokan liikkeitä. Kurssin alun luennolla käydään läpi osallistuvien koirakoiden taso ja toiveet, ja niiden mukaan treenataan. Harjoitellaan kisatilanteita, erilaisia alustoja, koirahäiriötä, viilataan suorituksia ja prepataan koiria kaikin mahdollisin tavoin kisoja varten.