Ohjeita koulutuksiin tulijoille

Koulutukset pidetään pääasiassa Onnin tiloissa Jämsänkosken Myllymäessä, osoitteessa Metsurintie 7, 42300 Jämsänkoski. Keväällä, kesällä ja syksyllä osa tunneista pidetään myös ulkona, välillä Onnin tilojen ulkopuolella tai Jämsässä maauimalan tai Jaatilanrinteen kentällä. Pitopaikka ilmoitetaan osallistujille infopostissa.

Mukaan koulutuksiin tarvitaan tavallinen tai puolikuristava panta tai valjaat, sekä 2-3 metrinen hihna. Usein käytämme kurssien aikana myös pitkää liinaa, esim. luoksetulo- tai paikallaoloharjoituksissa, mutta siitä mainitaan kurssin alussa erikseen. Liinoja on myynnissä myös meillä koirakoulussa, ovat laadukkaita ja kestäviä.

Kaikissa koulutuksissa (ainoa poikkeus Rauhoittumis-tunnit) tulee olla mukana maistuvat koirannamit. Pehmeä, pieni (max 1cm*1cm*1cm) herkkupala, joka maistuu koirasta mahtavalta, on aina paras! Kannattaa ottaa mukaan vaikka paria erilaista herkkua, jotta on tarjota jotain uutta tilalle jos koira kyllästyy ensimmäiseen. Parhaita herkkupaloja ovat itse paistetut/keitetyt lihat mahdollisimman suolattomina (jauheliha, kanansuikaleet, sydän, munuainen, maksa, kieli ym.).

Onnin tiloista voi myös ostaa makupaloja, pehmeitä valmiita lihaisia herkkuja.

Näyttelykoulutukseen tulijoilla tulee olla mukana jo ensimmäisellä kerralla näyttelyhihna.

Tokon jatkokurssilaisilla on hyvä olla oma noutokapula. Kapuloita on yleensä myynnissä Onnin tiloissa.

Kuumilla ilmoilla ulkokoulutuksiin on hyvä ottaa mukaan vettä ja vesikuppi koiralle, ja vaikka itsellekin.

Peruutuksista ym. löydät lisätietoa kohdasta Ilmoittautumis- ja peruutusehdot.