Koiraystävällinen trimmaus

Eläinkoulutus Onnin trimmeissä keskitytään koiran kauniin ulkomuodon lisäksi myös koiran tunnetiloihin ja viihtymiseen trimmauskäsittelyssä. Tavoitteeni on, että trimmausasiakaskoirat tulevat joka kerta trimmiin iloisina, ja kokevat myös trimmaamisen aikana ilahtumisia ja onnistumisia!

Useilla koirilla trimmaukseen liittyy joko pientä jännitystä, tai isojakin pelkoja.  Minun tehtäväni on tehdä trimmaustilanteesta koiralle kokemus, jossa sen on hyvä olla.

Koiran tunnetilaa huomioiva trimmaamminen koostuu monista eri asioista. En pakota koiraa seisomaan, vaan koiralla on vapaus valita oma asentonsa pöydällä, etenkin todella pelokkaiden kanssa tämä on tärkeä asia. Emme laita koiria trimmitelineeseen kiinni, se saa vaihtaa suuntaakin pöydällä tarvittaessa. Trimmaamaan pystyy silti täysin! Kehun ja rauhoitan koiraa hiljaa puhuen, ja annan sen tottua käsittelyyn, sekä keskittyä siihen mitä tehdään.

Trimmaan enimillään kolme tuntia kerrallaan.  Tämän pidempään menee yleensä vain joissakin nypittävissä koirissa. Näissä tilanteissa jatkamme toisella kertaa trimmin loppuun. Jos koira on hyvin pelokas, teemme lyhyempiä trimmikertoja.

Koiran omistaja saa halutessaan olla mukana trimmissä. On oikeastaan todella hyvä, jos omistaja voi seurata vieressä ja toimia koiran kanssa kotona samoin hoitaessaan turkkia. Joskus omistaja voi olla avustamassa, esim. palkkioiden antajana. Omistajan on kuitenkin kuunneltava trimmaajan ohjeet esim. koiralle puhumisesta tai siihen koskemisesta trimmin aikana. Kaikki ohjeet ovat koiran parhaaksi, meillä voit luottaa siihen, että koiraa käsitellään kauniisti, ja sen hyvinvoinnista huolehditaan koko trimmauksen ajan.

Meillä ”onnistunut trimmi” ei ole pelkästään kauniina ovesta pihalle lähtevä koira. Onnistuneeseen trimmiin kuuluu koira, joka kerta kerralta tulee rennompana, iloisempana ja innokkaampana trimmipöydälle. Moikkaa vielä trimmaajan lähtiessään, ja hakee viimeiset palkkiot. Tullessaan seuraavalla kerralla tervehtii iloisena! Tyytyväinen omistaja kuuluu samaan pakettiin!

Trimmaus on monille koirille säännöllinen asia elämässä, ja trimmin tekeminen mukavaksi vähentää yhden stressin aiheen koiran ja omistajan elämästä pois.

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi!